Komiker

Stand-up

Sedan 2004 har jag uppträtt som komiker och med stand-up sedan 2008. Tillsammans med Humormaffian vann jag Hallongalans pris som "Årets ljus i mörkret" 2012. Humormaffian är ett humorkollektiv bestående av mig, Moa Svan och Pernilla Hammargren.

Tillsammans med Humormaffian drev jag stand-upklubb i två år på Momma, Judy's och Högkvarteret i Stockholm där vi, förutom vårt eget material, gästades av fantastiska komiker som Nour-el Refai, Shanti Rydvall Menon, Evelyn Mok, Angneta Wallin och många många fler."I huvudet på Robert" var en humor/stand-up föreställning som behandlade det ständigt aktuella ämnet om vem vi menar då vi säger "komiker". Föreställningen bestod av uppträdanden med mig, Bianca Kronlöf och Agneta Wallin och regisserades av Camilla vd Meer Söderberg. Föreställningen spelades på Dramalabbet våren 2012.


Tillsammans med Teater Lacrimosa har jag sedan 2003 uppträtt med humormaterial i form av sång, stand-up, clown och drag för att underhålla, sätta fingret på och väcka debatt kring genus och queerfrågor. Teater Lacrimosa har uppträtt i hela norden, på festivaler så som Hultsfred, Popaganda, Peace and Love och Pridefestivaler. Vi har spelat för föreningar, myndigheter, utbildningar och företag i hela landet.

Radio /TV

Här följer ett urval av manus och komikeruppdrag jag haft för radio och tv.


2011- Fast manusförfattare till radioprogramet "Sist med det senaste". Ett nyhetsbaserat radioprogram i P4 med Annika Lantz.


2011- släppte Humormaffian 4 program med aktuell samhällshumor i Humorhimlen Lab i P3


2009- skrev jag manus till RFSU och URs stora satsning för en ny humoristisk och animerad sexualupplysningsfilm "Sex på kartan" som visas för skolelever i hela landet.


2006- arbetade jag som programutvecklare på SVT Fiktion i Stockholm.


2004- Manusförfattare och regissör till humoristiska dramainslag i URs programserie "Genusmaskineriet".


2003- en av de fasta manusförfattarna till den mycket populära humorserien "Kvarteret Skatan". Medverkande David Batra, Johan Glans, Anna Blomberg, Rachel Mohlin, Vanna Rosenberg. Regi Mikael SyrénManus

Titt som tätt skriver jag sketcher, skämt och material till andra än mig själv. Till exempel-


"Vinterfrossa" Teater Västernorrlands vintercabaret 2013/2014.


Så här tyckte recensenterna

"Här har textförfattarna och regissör Gisela Nilsson funnit stoff till humor som är intensiv, galen, ibland Monty Python-rolig och ofta en hejdlös drift med vår tids jargonger och trender. Flera sketcher är verbalt glimrande; man kapitulerar till exempel totalt inför de två kontorsdamerna som vräker ur sig vad de anser om sin chef bakom de flinande arbetslivsklyschorna"

Sundsvalls tidning


"Sockerpiller" Folkteatern i Göteborg 2010


"R.E.A" på Hamburger börs 2010